ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Υπέργειες πισίνες

Η υπέργειες πισίνες, προσφέρουν στους ιδιοκτήτες του σπιτιού τη διασκέδαση και την απόλαυση μιας εσωτερικής πισίνας. Για εργασίες συντήρησης σωληνώσεων καλέστε Αποφράξεις Αντωνίου –. Συνδυάζετε ωστόσο με πολύ μεγαλύτερη οικονομία, ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.

Εκεί όπου μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να χτιστεί μια πισίνα στο έδαφος και να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες, μια υπέργεια πισίνα μπορεί να συναρμολογηθεί και να γεμίσει με νερό μόλις σε μια μέρα.

Το καλύτερο από όλα, οι επίγειες πισίνες κοστίζουν μόνο ένα κλάσμα πισινών στο έδαφος.

Επιλέξτε τον τύπο της υπέργειας πισίνας

Οι υπέργειες πισίνες διατίθενται σε τρεις κύριους τύπους:

  • Φουσκωτές
  • Μεταλλικού ή ρητινικού πλαισίου
  • Άκαμπτες

Φουσκωτές πισίνες

Οι φουσκωτές πισίνες είναι το λιγότερο ακριβό και ταχύτερο είδος πισίνας που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Οι περισσότερες είναι περιορισμένες σε ύψος 42 ιντσών.

Οι φουσκωτές πισίνες είναι λιγότερο ανθεκτικές από τις πλαισιωμένες ή τις πισίνες άκαμπτων τοιχωμάτων.

Μεταλλικές ή ρητινικές πισίνες

Οι μεταλλικές ή ρητινούχες, κοινώς πλαστικές, πισίνες πάνω από το έδαφος βασίζονται σε ένα εξωτερικό πλαίσιο για να συγκρατούν την επένδυση της πισίνας στη θέση της. Αυτές οι πισίνες έχουν ένα μέτριο κοστολόγιο και μπορούν να διαρκέσουν για πολύ περισσότερο χρόνο από τις φουσκωτές πισίνες.

Πισίνες άκαμπτων τοιχωμάτων

Οι στιβαροί μεταλλικοί τοίχοι των άκαμπτων τοιχωμάτων των υπαίθριων πισινών, αποτελούν τη λεκάνη της πισίνας. Μια αδιάβροχη επένδυση μέσα στη λεκάνη συγκρατεί το νερό. Οι πισίνες άκαμπτων τοιχωμάτων είναι η πιο ακριβός τύπος υπέργειας πισίνας, αλλά και ο πιο ανθεκτικός.

Επιλέξτε το μέγεθος και το σχήμα της υπέργειας πισίνας

Το μέγεθος και το σχήμα της πισίνας είναι σημαντικά, αφού αυτοί οι παράγοντες είναι που επηρεάζουν το κόστος της πισίνας και τη συντήρησή της, καθώς και την ικανότητά της να ταιριάζει καλά στην αυλή σας.

Το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου βοηθά στον προσδιορισμό του τελικού μεγέθους της πισίνας. Το κόστος του νερού πρέπει επίσης να υπολογιστεί, καθώς το επεξεργασμένο νερό έχει κόστος για όλους τους δημοτικούς χρήστες.

Οι υπαίθριες πισίνες κυμαίνονται από μικρές πισίνες, μέχρι και μεγάλες στρογγυλές, οβάλ ή ορθογώνιες πισίνες.

Μόνος ή  επαγγελματίας;

Οι υπέργειες πισίνες θεωρείτε ότι κατασκευάζονται πολύ πιο εύκολα και γρηγορότερα από τις πισίνες στο εσωτερικό του εδάφους. Ξεκινώντας με την προετοιμασία της βάσης στην οποία θα πατήσει η πισίνα, οι “καν’το μόνος σου ” ιδιώτες, που εργάζονται με την βοήθεια δυο ή τριών φίλων, μπορούν να συναρμολογήσουν μια πισίνα πάνω από το έδαφος σε μόλις μία ή δύο ημέρες.

Μπορεί κάποιος να αναλάβει με την βοήθεια μερικών ατόμων να εγκαταστήσει και μία μεγαλύτερο μεγέθους πισίνα, αλλά συνήθως μετά από ένα σημείο επιλέγεται ένας εργολάβος.

Υπέργειες πισίνες και άδεια

Αρκετοί πολεοδομικοί κανονισμοί απαιτούν άδεια για την εγκατάσταση υπαίθριας πισίνας. Η ανάγκη για άδεια εξαρτάται συχνά από τον μέγιστο όγκο της κάθε πισίνας.

Δεδομένου ότι πολλές υπαίθριες πισίνες εμπίπτουν σε αυτούς τους κανονισμούς, επικοινωνήστε με το τοπικό τμήμα αδειών για πληροφορίες.

Υπέργειες πισίνες και τοποθεσία

Η πισίνα θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο σπίτι για να υπάρχει πρόσβαση σε πρίζα ειδικού τύπου, αλλά δεν πρέπει να είναι πιο κοντά στην οικία σας από 15 πόδια.

Αποφύγετε την τοποθέτηση της πισίνας σας κάτω από δέντρα, κάτω από καλώδια ρεύματος ή σε απόσταση 15 μέτρων από το σπίτι. Ο τοπικός οικοδομικός κανονισμός και οι περιορισμοί της κάθε οικιστικής ζώνης, ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να διατηρείτε ένα όριο ασφαλείας μεταξύ των γραμμών ιδιοκτησίας της πισίνας και άλλων δομών.

Οι κοινότητες συχνά απαιτούν η πισίνα να μην απέχει λιγότερο από 6 πόδια από τη γραμμή ιδιοκτησίας ή 10 πόδια από το δρόμο. Οι περισσότερες κοινότητες απαιτούν περίφραξη ασφαλείας και γύρω από τις πισίνες.

Προετοιμάστε τη βάση της πισίνας

Η τοποθεσία για την υπέργεια πισίνα σας πρέπει να είναι επίπεδη. Η ισοπέδωση της βάσης για την εγκατάσταση της πισίνας σας είναι κρίσιμη, καθώς οι κατανομές του βάρους μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση της πισίνας.

Ακόμα κι αν αποφασίσετε να εκτελέσετε την εγκατάσταση της πισίνας μόνοι σας, μπορείτε να προετοιμάσετε τη βάση κάνοντας χρήση ενός συνεργείου από επαγγελματίες. Ένας γενικός εργολάβος μπορεί να το κάνει αυτό.

Σε ορισμένους τομείς, οι επαγγελματικές υπηρεσίες ισοπέδωσης μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία και την κατασκευή της βάσης για την πισίνα.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να εγκαταστήσετε την πισίνα

Ο ξηρός και καλός καιρός είναι ο καλύτερος για έργα εξωτερικά της οικίας σας, ειδικά για την εγκατάσταση υπαίθριας πισίνας. Η βάση πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και άδεια από συγκεντρωμένο νερό. Το έδαφος δεν θα πρέπει να είναι παγωμένο.

Σημαντικό: 

Ο άνεμος είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί κατά τη συναρμολόγηση μιας υπέργειας πισίνας. Όταν η πισίνα είναι γεμάτη νερό, οι πλευρές της θα είναι άκαμπτες. Αλλά πριν από αυτό, ο άνεμος μπορεί να λυγίσει τις πλευρές προς το εσωτερικό.

Συναρμολόγηση υπέργειας πισίνας

Πισίνες άκαμπτων τοιχωμάτων

Το κλειδί για την επιτυχή εγκατάσταση πισίνας άκαμπτων τοιχωμάτων, είναι η ισοπέδωση του χώρου που θα τοποθετηθεί ο κάτω δακτύλιος. Οι αποστάτες, που συνήθως περιλαμβάνονται στη συσκευασία, χωρούν κάτω από το δαχτυλίδι για να βοηθήσουν στο να γίνει επίπεδο.

Τα καμπύλα άκαμπτα τοιχώματα προσαρμόζονται στο δαχτυλίδι, με όρθιους στύλους να παρέχουν περαιτέρω στήριξη. Η επένδυση της πισίνας συγκρατεί μόνο το νερό. Δεν παρέχει υποστήριξη.

Πλαισιωμένες πισίνες

Στις πισίνες με μεταλλικά είτε πλαστικά πλαίσια, η επένδυση της πισίνας και το εξωτερικό πλαίσιο συμβάλλουν στη στήριξη. Ορισμένες στρογγυλές πισίνες έχουν επίσης μια ζώνη που πλαισιώνει οριζόντια την πισίνα γύρω από τη μέση.

Οι πισίνες με ορθογώνιο σκελετό τείνουν να έχουν στηρίγματα που δημιουργούν μια σταθερή γωνία, που τρέχουν από το έδαφος μέχρι το πάνω χείλος της πισίνας.

Εγκαταστήστε το Φίλτρο

Οι περισσότερες υπέργειες πισίνες παρέχονται με αντλίες και φίλτρα από τον κατασκευαστή τους. Συνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες από την αντλία στις ανάλογες υποδοχές στο πλάι της πισίνας. Στη συνέχεια, συνδέστε την αντλία στην πρίζα GFCI , και εφόσον έχετε συνδέσει την αντλία στην αποχέτευση του νερού, δοκιμάστε την.

Γεμίστε την πισίνα με νερό

Γεμίστε την πισίνα από το λάστιχο του κήπου σας. Οι περισσότερες υπέργειες πισίνες χρειάζονται ώρες ή ακόμα και μια ολόκληρη ημέρα για να γεμίσουν.

Με μέσο ρυθμό σωλήνα κήπου 12 γαλόνια το λεπτό, ακόμη και μια μικρή πισίνα 12 ποδιών με βάθος 48 ιντσών θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες για να γεμίσει. Μια στρογγυλή πισίνα 27 ποδιών θα διαρκέσει περίπου 21 ώρες για να γεμίσει.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή είτε και την απορία σας για τις υπέργειες πισίνες. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με το σύστημα της αποχέτευσης της πισίνα σας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς Αποφράξεις – Αντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.